Les dades afirmen que les lesions esportives són més freqüents en esportistes aficionats que en esportistes professionals.
Els runners són els que més lesions pateixen, sobretot per repetició, falta de preparació, excés d’entrenament i ús de materials no adequats per a la pràctica de l’activitat física.
Quines són les lesions més comunes en els corredors?

  • Periostitis tibial: Consisteix en un dolor a la zona més interna de la tíbia. Les causes principals són: els impactes, mala tècnica de carrera i mal recolzament dels peus. En aquest cas, recomanem baixar la freqüència de l’entrenament o canviar a activitats sense impacte com la bicicleta, que t’ajudarà a recuperar-te. Si això és una cosa què et passa sovint, és important que revisis el tipus de calçat que utilitzes per saber si és el més adient per a tu.
  • Fasciïtis plantar: Es tracta de la inflamació de la «funda» que recobreix la musculatura de la planta del peu. Això sol ser degut a una musculatura feble, calçat inadequat i peus amb molt arc solen ser els causants.
  • Síndrome iliotibial: La banda iliotibial va des de la pelvis, cobreix el maluc, zona lateral externa de la cuixa arribant a la tíbia. Les molèsties laterals de la cuixa que poden estar en qualsevol dels seus punts són un clàssic entre els corredors. Recomanem descans, millora de la musculatura i massatge a la zona.
  • Tendinopatia al genoll i al tendó d’Aquil·les: Es tracta de petites ruptures, inflamació, etc. en els tendons del membre inferior . Els tendons són teixits fibrosos gruixuts que s’encarreguen de transmetre la força de la contracció muscular als ossos.
  • Esquinç: Principalment de turmell. Estan relacionats amb les torçades. Es tracta de l’accident, menor, i més típic dels corredors/es.

Com podem minimitzar les lesions?

  • Practicant dosis d’entrenament adequades a la la nostra capacitat
  • Entrenar de forma gradual en intensitat i quantitat.
  • Córrer per terrenys menys durs com terra, herba, pistes d’atletisme, etc.
  • Mesures com la millora de la musculatura i totes les tècniques de regeneració des de la hidratació fins al massatge.

Recorda que el temps de recuperació després d’un entrenament és molt important i que aquest ha d’incloure el descans, la hidratació i la bona l’alimentació.

Us recordem que a Recupera’t som especialistes en medicina esportiva i us podem ajudar a millorar el vostre rendiment sempre des de la vessant de reduir el risc de lesions. També realitzem revisions mediques que serveixen per valorar com estem de salut i si podem o no fer el tipus d’entrenaments que fem.

Visita la nostra pàgina web i fes esport sense prendre mal i amb totes les precaucions que evitin el risc de lesions.