Medicina Esportiva Reus

Medicina Esportiva Reus

Medicina Esportiva

Medicina Esportiva Reus

Medicina esportiva Reus

La medicina de l’educació física i l’esport és una especialitat mèdica que s’orienta tant a les persones sanes que realitzen exercici físic o esport com de les persones amb malalties que volen continuar fent exercici o que inclouran aquest exercici com a part del seu tractament i/o com alternativa al mateix.

Medicina esportiva reus

Així doncs, actuem a nivell de:

 • Lesió Esportiva. En tot allò referent al diagnòstic de la lesió, la instauració del tractament més adequat i seguiment del mateix i la recuperació del nivell d’exercici o activitat previ a la lesió. S’inclouen plans específics i individualitzats d’exercici recuperador i preventiu.
 • Prescripció d’Exercici. Hi ha un gran nombre de malalties (sobre tot les cardiovasculars) en les que un exercici físic pautat per un especialista en medicina de l’esport i supervisat per aquest, forma part del propi tractament de la malaltia, permet el control i la millora d’aquesta i inclús pot disminuir o evitar les pautes de tractament farmacològic. La diabetis, les dislipèmies (colesterol, triglicèrids), la hipertensió, l’artrosi, l’osteoporosi, entre moltes altres, són malalties tractables mitjançant l’exercici físic.
 • Valoració Funcional. Els reconeixements mèdics esportius i la valoració de la capacitat d’esforç de l’esportista és fonamental per a garantir un adequat estat de salut en relació a la quantitat i a la qualitat d’exercici realitzat. L’especialista en medicina de l’esport indicarà, en base als resultats de la valoració, si existeix risc en la pràctica de l’esport i establirà els marges de seguretat. A continuació es pot veure la descripció de les valoracions funcionals o revisions mèdiques que realitzem al RECUPERA’T.
 • Augment del Rendiment Esportiu. Integrant els resultats de la valoració funcional, els programes d’entrenament i de prevenció de lesions personalitzats i amb els recursos que ens dona la suplementació esportiva, aconseguirem un augment significatiu en el rendiment i els resultats esportius.

Per a consultes específiques sobre Medicina Esportiva contactar a través medesp@fisiorecuperat.com


 

Revisió Mèdica Esportiva (Tipus I)

 

Medicina Esportiva Reus

La finalitat és estendre un certificat mèdic d’aptitud per a la pràctica esportiva, per tal d’obtenir la llicència esportiva que permeti l’exercici de l’activitat física o de l’esport a Catalunya. El reconeixement mèdic inclourà com a mínim:

 • Anamnesi. Recopilació de tots els antecedents mèdics i quirúrgics així com hàbits tòxics.
 • Antropometria. Pes, talla, índex de massa corporal, plecs cutanis.
 • Mobilitat. Exploració de l’aparell locomotor.
 • Podoscopia estàtica
 • Aparell cardiorespiratori.
 • Auscultació cardíaca, freqüència cardíaca i pressió arterial
 • Electrocardiograma (ECG)
 • Espirometria (si es creu necessari)

En funció dels resultats de l’anamnesi, l’exploració física, l’ECG o altres criteris, el metge  decidirà si són necessàries altres proves complementàries (analítica, Rx, ecocardiograma,  hólter, etc.). Aquest tipus de proves poden trigar un temps per la qual cosa s’aconsella la  realització de les VFME amb temps suficient abans de finalitzar el seu període de validesa.

En esportistes de més de 35 anys i amb els que realitzen càrregues importants d’entrenament (més de 8-10 hores/set) cal realitzar, a més de l’anterior, una Prova d’esforç (ergometria), amb monitorització continua d’ECG (VFME Tipus IIA, IIB o III, de la Guia PEFS). En cas de requerir-se una VFME de Tipus IIB o III, es derivarà l’esportista a altres centres acreditats per Medicina de l’Esport de Nivell 2 o 3.

Un cop hageu demanat cita per a la revisió, per una major comoditat, podeu descarregar-vos aquest document, omplir-lo amb les dades que us demanen i imprimir-lo per entregar-lo el dia de la revisió. Llegiu detingudament tota la informació sol·licitada i empleneu i signeu de forma acurada les pàgines 1 i 3 del document.

Estem acreditats pel Departament de Salut de la Generalitat i tenim conveni amb la Federació Catalana de Futbol (FCF). Consulta descomptes per Clubs.

Medicina Esportiva Reus

Todo lo que buscas en el ámbito de la saludo  y Medicina Esportiva Reus en Recupera’t.

Revisió Mèdica Esportiva (Tipus IIA ó Prova Esforç o Ergometria)

Medicina esportiva reus

RECUPERA’T està acreditat pel Departament de Salut com a Centre de Medicina de l’Esport de Nivell 1, capacitat per la realització de Revisions Mèdiques Esportives de Tipus 1 i Tius 2A (ergometria o proba d’esforç submàxima).

La diferència entre la Revisió Tipus 1 i Tipus 2A és el tipus d’Electrocardiograma (ECG) que es realitza. Mentre en la Tipus 1 l’ECG és en repòs, la Revisió Tipus 2A o proba d’esforç consisteix en un ECG en esforç. És a dir, l’esportista és sotmès a un esforç progressiu i monitoritzat amb un software que permet veure i calcular els principals paràmetres de control de la salut i del rendiment esportiu tals com (Freqüència cardíaca, pressió arterial, llindars aeròbic i anaeròbic, VO2 màx, etc.). La proba d’esforç submàxima finalitza quan l’esportista arriba al 80% de la freqüència cardíaca teòrica màxima o quan el metge de l’esport ho consideri segons les seves observacions.

La Revisió Mèdica Esportiva Tipus 2A o proba d’esforç inclourà també totes aquelles probes i exàmens citats en la Revisió Tipus 1: Anamnesi, antropometria, mobilitat, podoscòpia, auscultació, espirometria, etc.

En acabar la proba d’esforç el Metge de l’Esport redactarà un informe amb tots els paràmetres de la proba d’esforç necessaris així com la resta d’informació recollida en la revisió (pes, talla, espirometria, resultats exploració física, etc.) i també aquells comentaris i conclusions que estimi el metge.

En el nostre cas, RECUPERA’T disposa d’un cicloergòmetre o bici estàtica de la laboratori, un electrocardiògraf, i un seguit d’equipaments i professionals per realitzar les probes d’esforç amb total seguretat.

SALUT

Encara que alguns esportistes acudeixen a fer-se una proba més interessats pels seus llindars o consum d’oxigen, el cert és que el valor més important que ens ha d’aportar una proba d’esforç és la certificació de que ens torbem en perfectes condicions per seguir practicant esport. A través de l’electrocardiograma i el registre de paràmetres ventilatoris, un metge pot detectar possibles patologies potencialment perilloses per la nostra salut. Es sap que alguns casos de mort súbdita es podrien haver evitat amb una proba d’esforç.

RENDIMENT

La medició del nostre consum d’oxigen és un dels factors clau amb finalitats de conèixer el nostre rendiment. Aquest paràmetre és predictor del nostre nivell esportiu, amb lo qual és crucial, per exemple, en la tasca de detecció de talents esportius. Per altra banda, aspectes com la determinació de llindars metabòlics poden donar-nos una lectura i interpretació de com està funcionant el tipus d’entrenament que estem realitzant. Aquestes qüestions, cinsum d’oxigen i llindars són, per tant, els més importants a l’hora de conèixer el teu rendiment.

QUAN

Si el teu objectiu és principalment assegurar-te de que estàs apte per a la pràctica esportiva, una finalitat de salut, no és necessari que facis més d’una proba per any. Amb fer una proba cada començament de temporada és suficient. Si la teva intenció és programar els teus entrenaments i tenir un feedback sobre l’evolució del teu rendiment, hauries de fer una proba després de cada cicle d’entrenament que tinguis contemplat en la teva planificació anual. Això podria suposar una mitja de 2 (una a començament i l’altre a meitat de temporada) a 4 probes a l’any (recomanades en esportistes d’alt nivell).

QUI

A RECUPERA’T pensem que tots els esportistes haurien de fer-se una proba d’esforç, especialment per motius de salut. Encara que, a partir dels 35 anys, l’interès en passar per una proba d’aquest tipus es major per l’increment de cardiopaties a partir d’aquesta edat, així que es recomana que a partir d’aquesta edat les probes d’esforç es realitzin amb una certa periodicitat (1 cop per any mínim). En els esportistes més joves no és necessari fer-les regularment (per motius de salut), però si portar-ne a terme una per a certificar que es té la condició física adequada i la salut suficient com per a realitzar exercici.

Un cop hageu demanat cita per a la revisió, per una major comoditat, podeu descarregar-vos aquest document, omplir-lo amb les dades que us demanen i imprimir-lo per entregar-lo el dia de la revisió. Llegiu detingudament tota la informació sol·licitada i empleneu i signeu de forma acurada les pàgines 1 i 3 del document.

Recomanacions/instruccions prèvies

Aquestes són les instruccions i recomanacions prèvies que rebrà un cop la seva cita per realitzar la proba d’esforç:

 • Acudeixi amb roba esportiva i no facis esforç físic sever 24 hores abans de l’examen.
 • Acudeixi ben hidratat, prengui un àpat lleuger (almenys 2 hores abans), no fumi, no prengui cafè, alcohol ni estimulants el dia de la proba.
 • Si té algun problema amb la cita avisi per telèfon el més aviat possible.
 • És aconsellable, si les té, que porti tots els informes mèdics i resultats de probes i reconeixements mèdics anteriors (anàlisis sang, radiografies, probes complementàries informes probes esforç prèvies, etc.).

Medicina esportiva Reus

Medicina Esportiva Reus| Medicina para deportistas de cualquier tipo de rendimiento deportivo.

Nuestro equipo de profesionales tratará cualquier tipo de lesión | Medicina esportiva Reus

Pack 2 visites: Medicina esportiva + Nutrició (69€)

Medicina esportiva reus

La teva Medicina Esportiva Reus amb el millor preu del mercat

La col.laboració entre nutricionista i metge esportiu es fonamental per a aconseguir els objectius marcats per l’esportista, ja sigui esportista d’elit com l’amateur o inclús el que encara no ha començat a fer esport. La millor manera de treure un òptim rendiment a una pauta nutricional concreta és mitjançant la interacció entre aquesta i una correcta pauta d’exercici físic.

Un cop l’esportista (o futur esportista) té definit l’objectiu, es marcaran les línies d’actuació per tal d’aconseguir-lo:

 1. El nutricionista esportiu realitzarà una valoració dietètica-nutricional de l’esportista. Es recomana la realització d’un estudi antropomètric (tècnica ISAK), i es pautarà el pla alimentari concret per a cada esportista, en funció dels seus entrenaments i del calendari de competició (si fós el cas).
 2. Posteriorment, el metge esportiu pautarà o supervisarà l’exercici físic adequat a les necessitats fisiològiques de l’esportista, ajustant el tipus d’entrenament o exercici a la pauta nutricional i als objectius concrets, doncs no és el mateix tenir com a objectiu perdre pes i greix, que guanyar massa muscular i força millorar el rendiment esportiu. Igualment, farà un control mèdic de la nova situació metabòlica a la que s’enfronta l’esportista.
 3. Per últim, entre el nutricionista i el metge de l’esport decidiran si és necessària una pauta de suplementació, tant en els períodes d’entrenament com dins de la competició.

Ara us oferim un pack de 2 visites que inclou: 1a visita metge esportiu + 1a visita nutricionista. Tot per només 69 euros.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies