Quan comença a arribar el bon temps, ve més de gust sortir a passejar, a córrer o a fer esport a l’aire lliure. És una pràctica molt saludable i molt recomanable, però, a Recupera’t hem observat que hi ha una sèrie de lesions més freqüents i que cal tractar correctament.

Fascitis Plantar

En primer lloc, la fascitis plantar n’és una de les més habituals i es produeix quan el teixit gruixut de la planta del peu s’inflama, s’estira o es sobrecarrega en excés. Això, pot ser dolorós i fa que caminar/córrer sigui més difícil.

Les causes més freqüents d’aquesta lesió són les següents: peus plans, carreres llargues distàncies o en superfícies desiguals (com la platja, per exemple) o utilitzar sabates amb sola tova (xancles) o inadequada.

Un cop diagnosticada la lesió, el que es recomana per combatre la fascitis plantar és fer un estudi biomecànic de la trepitjada per tal de localitzar l’origen de la inflamació. A Recupera’t realitzem aquests tipus d’estudis i t’ajudarem a solucionar el problema tant amb  l’estudi o amb Indiba (Radiofreqüència) per tal d’aconseguir disminuir el dolor.

Síndrome Subacromial

Per altra banda, una de les lesions més freqüents en aquesta època de l’any és la síndrome subacromial (espatlla). La malaltia apareix quan hi ha una tendinitis als rotadors de l’espatlla i produeixen esquinçament al teixit que envolta aquests rotadors.

Una de les causes més habituals és mantenir el braç en la mateixa posició durant molt de temps. També es pot produir si dormim sobre el mateix braç totes les nits, practiquem esports que requereixen moviments repetitius del braç per sobre del cap com la natació, entre d’altres.

 Degut a l’arribada  del bon temps els ciclistes s’animen a passar més hores a sobre de la bicicleta i aquí apareix una l’altre lesió molt freqüent que és la tendinitis del rotulià, on una de les causes més comuna és per una mala posició en la bicicleta, per això és molt important fer un bon estudi biomecànic amb la bicicleta abans de fer llargues pedalades, així evitaràs aquestes com altres lesions.

Si creus que aquesta informació és interessant o bé pateixes alguns dels símptomes que hem mencionat, no dubtis en venir a les nostres instal·lacions.

Nosaltres som experts en el tractament i recuperació d’aquestes lesions que us afecten i us aconsellarem sobre quin és el més adequat per a vosaltres.