Història

Comencem pel principi, Andrew Tayllor Still (1828 – 1917) metge ortodox d’un petit comtat de l’estat de Virginia (EEUU), va decidir deixar de banda la metodologia de curació emprada a l’època i buscar alternatives menys intrusives basant-se en l’anatomia i la fisiologia del cos humà. Va adonar-se de la importància que tenia l’estructura i funcions corporals (L’Osteopatia) sobre el nostre estat de salut i com de rellevant resultava per al tractament, no només entendre la simptomatologia, sinó també cercar el motiu pel qual patim dita malaltia. D’aquesta manera es podia atacar el problema d’arrel i no anar fent bandades de cec fins a arribar a la cura.

Quan sentim la paraula Osteopatia, és molt probable que la majoria de nosaltres la reconeguem dins el marc mèdic i probablement, siguem capaços d’intuir per la seva nomenclatura que té relació amb l’estructura òssia i les seves malalties. Tot i que no aniríem mal encaminats, la realitat és que l’Osteopatia és molt més i avui venim a presentar-vos-la.

Va ser capaç d’establir una relació entre l’equilibri físic i mental i l’estat de salut, sorgint així una nova rama dins la ciència anomenada Osteopatia.

Actualitat

Es podria dir que aquest tipus de medicina alternativa no només és ciència, també és filosofia, ja que com hem comentat anteriorment, aprofundeix en el motiu de la dolença i no es queda només en el tractament d’una simptomatologia concreta, però també és art, ja que el cos humà no deixa de ser una estructura que l’osteòpata modela, redirigeix, reajusta i equilibra.

Alguns els bategen com a «professionals del moviment», però no ens hem de quedar en la superficialitat de la frase si volem entendre realment el concepte d’osteopatia. Parlem de moviment d’ossos i músculs, però també de sang, fluids, la limfa, líquid cefàlic i inclús moviment entre la informació del nostre sistema neuro-hormonal.

Amb tota aquesta informació, queda clar que la primera definició s’allunya bastant de tot el que implica aquest tipus de medicina alternativa. Equilibri és sinònim de salut i la funció dels nostres Osteòpates és reajustar el vostre organisme perquè gaudiu d’ell de la manera més eficient, natural i orgànica possible.

 

Què us ha semblat el nostre blog sobre L’Osteopatia?

 

Ens veiem a Recupera’t!