Recomanacions i consells per evitar lesions

Si t’estàs iniciant en el món de l’esport, és important que segueixis algunes recomanacions i consells per evitar lesions, o altres sorpreses:

  • És important que t’hidratis, independentment de l’època de l’any en la que et trobis. La deshidratació és molt perjudicial per a l’esportista. No esperis a tenir set, hidrata’t abans, durant i després de fer esport. Un bon canvi també és substituir els refrescos ensucrats per aigua en els teus àpats.
  • Pel que fa a l’alimentació, és important menjar bé sempre, no únicament el dia de la competició o l’entrenament. Adequant la teva alimentació al tipus d’esport i el nivell d’exigència. Encara que la salut i el rendiment estan condicionats, en part, per la genètica, l’adequada alimentació i un bon entrenament fan un paper molt important per aconseguir millorar la teva salut. Si tens dubtes sobre la teva alimentació o entrenament, el millor és que visitis el nostre nutricionista o preparador físic.
  • No només entrenar és important, el descans i la recuperació són primordials per evitar lesions. El sobre-entrenament pot ser perjudicial, el millor és entrenar de forma gradual sense augmentar excessivament la teva càrrega setmanal.
  • Sigui quin sigui l’esport que practiquis és important fer treballs de força per incrementar la teva massa muscular la qual cosa t’ajuda a recuperar-te i evitar lesions. Els exercicis de força específics per l’esport que practiques (Entrenament Funcional) et recomanem que te’l pauti el preparador físic.
  • Un bon escalfament abans de la pràctica esportiva i fer estiraments després de l’entrenament són essencials donant prioritat al grup muscular més utilitzat durant la sessió.
  • Entrenar no vol dir patir. Encara que siguis principiant és important distingir entre l’esforç del treball i el dolor d’alguna molèstia, utilitza el sentit comú i enfront un dolor atura’t i demana hora al fisioterapeuta o metge.
  • Porta un control mèdic periòdicament, és important que un especialista en esport et realitzi controls regulars (Revisió Mèdica Esportiva) per prevenir possibles problemes de salut o evitar lesions.

Segueix les nostres recomanacions i… Ens veiem a Recupera’t!