El treball inercial és un tipus d’exercici que, cada vegada més, s’implanta en Centres Mèdics, de rehabilitació i d’entrenament, com Recupera’t.

En aquest vídeo, pots veure alguns exemples d’exercicis de treball inercial.

https://youtu.be/eCmCIYRxB0c

Aquest sistema es practica utilitzant màquines inercials de disc o també conegut com politges còniques. Amb aquests equipaments, que generen inèrcia, s’exigeix a l’esportista que faci força excèntrica per superar la força concèntrica que exercita la màquina. D’aquesta manera, es permet que cada persona pugui entrenar la força excèntrica de manera autònoma i adaptada a les seves necessitats i capacitats.

No hem de confondre el sistema inercial amb el gravitatori, ja que, en el primer es realitza una tracció contínua durant tot el moviment i, en el segon, es necessita una resistència proporcionada per un pes i és una força accelerada. És a dir, podem mesurar la força (N), la velocitat (m/s) i l’acceleració (m/s2).

Com treballem?

A Recupera’t duem a terme entrenament i rehabilitació a través del sistema inercial perquè proporciona un gran nombre de beneficis que et detallem a continuació:

  • Menor cost energètic de l’entrenament i, per tant, menor temps de recuperació després de realitzar l’exercici.
  • Més quantitat de força amb una menor activació muscular.
  • Major estímul d’entrenament perquè hi ha una major destrucció muscular.
  • Menys estrès cardiovascular, cosa que el fa molt adequat per a persones grans i/o amb hipertensió arterial.
  • Més reclutament de fibres ràpides.
  • Major prevenció de lesions, ja que la sobrecàrrega excèntrica generada és major que en exercicis de peses tradicionals.
  • Major relació de temps/benefici.

A més de tots aquests beneficis, el treball inercial permet entrenar i tonificar la musculatura de la faixa abdominal. També està enfocat, tant a esportistes d’alt nivell com per persones que comencen a practicar esport, perque es pot graduar el nivell d’intensitat i de força per a cada pacient o esportista.

A Recupera’t volem oferir-te els millors serveis sempre pensant en la teva salut, el teu benestar i el rendiment esportiu. Ens renovem tenint en compte les novetats i necessitats del mercat i, per això, t’oferim les tècniques i tecnologia més innovadora.

Si tens qualsevol dubte, els nostres professional especialitzats, t’assessoraran per obtenir els millors resultats.