La desescalada o iniciació de la “nova normalitat” ha estat una alegria per tota la població. En especial, per aquells i aquelles que han desitjat des del minut u reprendre la seva pràctica esportiva. Això sí, cal fer-ho tenint en compte certs aspectes importants. En aquest blog us explicarem com evitar lesions després del confinament.

Tots i totes tenim més ganes que mai de sortir al carrer, respirar aire pur i exercitar-nos. Tot I així, hem de considerar la situació de confinament en què hem viscut durant aquests mesos.

Per aquest motiu, des de Recupera’t recomanem que la represa de l’activitat física es faci de manera progressiva.

L’estancament corporal ens afecta en molts sentits diferents, tant físics com mentals.

En primer lloc, els nervis associats a l’incertesa de les circumstàncies poden afectar als nostres músculs tensant-los. És per això que l’adopció d’una rutina d’estiraments periòdics pot ajudar a relaxar els músculs I evitar lesions futures.

En segon lloc, l’augment del teletreball en molts sectors ha comportat una adaptació del mobiliari a les llars que moltes vegades és insuficient. Per això i per la quantitat d’hores asseguts, l’adquisició de males postures es converteix en un problema afegit.

Com ja hem comentat, una rutina d’estiraments diària t’ajudarà a mantenir els músculs actius, aliviar tensions I reduir el risc de lesions. No recomanem realitzar aquesta rutina en despertar-nos, ja que llavors el sistema muscular encara s’està “despertant” i pot ser perillós. Només cal que esperis una estona a estar activat/da per començar a estirar.

 

Quins estiraments puc fer?

 

  • Coll:

evitar lesions confinament

 

  • Esquena:

evitar lesions confinament

evitar lesions confinament

  • Glutis:

evitar lesions confinament

 

A banda de la importància dels estiraments també hem de ser conscients de les nostres capacitats i limitacions. Cal considerar que moltes condicions a l’aire lliure seran diferents, com ara el terreny on durem a terme l’activitat física. No ho vulguis fer tot en un dia!

Finalment i sense oblidar la situació en què ens trobem cal mantenir les mesures de contenció i prevenció tot el que ens sigui possible.

  • Recorda mantenir la màxima distància de seguretat amb la resta d’esportistes
  • No oblidis portar aigua i mantenir-te hidratat/da
  • Allunya’t de les zones amb aglomeracions
  • Utilitza mascareta sempre que sigui possible
  • Intenta evitar el contacte amb les diferents superfícies que puguis trobar-te pel camí
  • Posa la roba d’esport a rentar tan aviat com arribis a casa

 

I, sobretot, si tens símptomes cuida’t i queda’t a casa!