Triar quin tipus d’activitat física realitzarem en un centre esportiu no és tasca fàcil. L’oferta de modalitats ha anat augmentant cada any, oferint tantes variants com gustos poden haver. En aquest blog farem un repàs de les modalitats esportives més demandades, per tal d’establir una comparativa objectiva i ajudar a totes aquelles persones que se senten indecises a l’hora d’escollir una pràctica esportiva i es pregunten: quina modalitat esportiva és millor per a mi?

Primer de tot començarem parlant de les classes dirigides. Per què agraden a tanta gent i quins són els beneficis que presenten?

Un dels punts més forts de les classes dirigides és el fet de tenir un guia. Això ens permet no sentir-nos tan “perduts” en tenir una persona que ens està dirigint en tot moment, de manera que molta gent se sent més segura i confortable. Així no caldrà dedicar un temps al plantejament de l’activitat física, sinó que podrem concentrar-nos directament en la correcta elaboració dels exercicis.

A més, a banda de guiar les classes, el professor/a estarà atent/a per tal d’ajudar a la persona que ho requereixi o corregir-la si fos necessari.

Un altre motiu pel qual les classes dirigides tenen gran èxit és la varietat que ofereixen.

Tant si busques fer exercici físic intens com si el que vols és exercitar-te de forma moderada o treballar alguna zona en qüestió, segur que entre la oferta trobaràs el que busques.

Les classes dirigides estan pensades per ser adaptables a gairebé qualsevol condició física. Això vol dir que el més comú és trobar diferents nivells de la mateixa activitat, per començar pel més adient en cada cas i anar millorant progressivament.

El treball que ofereixen aquestes classes és molt divers. Per una banda hi trobarem activitats dedicades a l’exercici cardiovascular, com per exemple el zumba, que aportarà beneficis al nostre cor així com a la musculatura de braços i cames.

Per altra banda, disciplines com el ioga o pilates també s’han fet un lloc dins l’agenda de les activitats dirigides de molts llocs. Normalment són classes més pausades, però no per això menys efectives. Aquestes modalitats esportives impliquen, a banda del treball físic, una pràctica de tipus mental on es pretén prendre consciència del propi cos i treballar amb ell.

Amb les classes dirigides obtindràs quantitat de beneficis: milloraràs el teu rendiment, tonificaràs el cos, reduiràs el risc a patir lesions, treballaràs la teva resistència i molt més.

A banda de les classes dirigides, en un centre esportiu trobarem altres opcions amb les que també podem treballar i millorar la nostra condició física. A continuació parlarem d’algunes d’elles:

 • Abdominals hipopressiusEls abdominals hipopressius són una eina pensada en un inici per la recuperació del sòl pèlvic de les dones després d’haver passat per un part. Tot i així, s’ha estudiat que els avantatges que aporta són molts més.
  Entre d’altres, permeten modelar la figura, aconseguir un ventre fi i llis , evitar prolapses (desprendiments d’úter post part), millorar el mal d’esquena i evitar les pèrdues d’orina i l’estrenyiment.  També són útils per la circulació de la sang així com per reduir el dolor menstrual.

  Els hipopressius, a diferència dels abdominals clàssics, treballen la zona combinant les postures amb la respiració.

  Amb això s’aconsegueix que no augmenti la pressió abdominal però sí es treballi el sòl pèlvic i els obliqus i transversos, responsables de definir i estilitzar la cintura.

 • Entrenament funcionalL’entrenament funcional és una modalitat esportiva que pretén trobar una rutina d’exercicis que siguin útils a un nivell molt general. És a dir, que ajudin i siguin pràctics per a la persona que els demanda i l’ajudin a millorar la seva mobilitat diària. D’aquesta manera, és important que la persona que prepara l’entrenament consideri els factors que influeixen en la vida d’aquella persona, com ara les activitats del seu dia a dia o l’historial de lesions.
  La base de l’entrenament funcional és la imitació dels moviments quotidians, com ara caminar, pujar i baixar escales, aixecar pes, arrossegar objectes, etc.

  Un altre dels seus trets característics és el treball global de la musculatura, sense voler incidir aïlladament en una zona.

 • Escola de ColumnaL’Escola de Columna es tracta d’un programa de prevenció que busca la reeducació corporal amb la fi d’alleujar diferents mals d’esquena. Va dirigit a persones amb patologia o sense, amb l’objectiu que coneguin el seu cos i així entenguin per què es produeixen les dolències per poder actuar en qüestió.
  Funciona especialment bé en persones que pateixen d’hèrnies de disc, escoliosi, artrosi, lumbàlgia, ciàtica, osteoporosi i moltes altres.

  Un tema en el que incideix molt l’Escola de Columna és la higiene postural. Amb això ens referim a adaptar la postura a les activitats que es duen a terme, ja que molts mal d’esquena podrien evitar-se si es coneguessin postures alternatives i més adequades.
 • Classes d’estiramentsJa fa temps que es remarca la importància dels estiraments i els grans beneficis que tenen per al cos humà. Així és com van sorgir les classes d’estiraments, dedicades exclusivament a això.

  Així doncs, les classes d’estirament tenen l’objectiu de relaxar la musculatura a través de la millora de la mobilitat i flexibilitat.

  Hi ha classes d’estiraments per a tots els nivells i edats, de manera que conformen una disciplina molt adaptable.

  Alhora, les classes d’estiraments són ideals per evitar les lesions i contractures gràcies a la recuperació de la posició inicial dels músculs, la qual afavoreix la circulació sanguínia.

 • Entrenament personalitzat: individual, petits grups o grups familiarsL’entrenament personal busca elaborar un programa esportiu que sigui portat a terme amb èxit i assolint els objectius que marca.
  En aquesta modalitat esportiva, l’entrenador és una figura molt important de la pràctica. Aquesta persona serà la responsable d’aportar motivació i ganes per tal que l’entrenament continuï i s’assoleixin els objectius marcats pel programa d’entrenament, a banda de donar pautes esportives de tot tipus.
  L’entrenament personal també resulta molt útil per aquelles persones amb alguna condició de salut crònica o amb lesions, ja que el programa és completament adaptable a les pròpies necessitats.

  Fa temps l’entrenament personal se centrava en l’atenció personalitzada i individual. Un cop observats els seus beneficis, aquesta modalitat esportiva ha obert les seves portes als grups.

   

  Hi ha persones que prefereixen no compartir la seva estona d’esport amb ningú en sentir-se més còmodes sols. Tot i així, n’hi ha d’altres que experimenten una notable millora en practicar esport acompanyats/des. Sobretot, pel que fa a la motivació i seguretat pròpia; en saber que es compta amb una atenció personalitzada alhora que es comparteix la pràctica amb gent que coneixem, la motivació creix de forma considerable.

  A més, fer entrenaments personalitzats en família pot ser una molt bona idea. Alhora que estarem creant una dinàmica familiar, estarem ensenyant als més petits la importància dels hàbits saludables i l’activitat física.

Finalment, des de Recupera’t esperem que aquest repàs detallat de cada disciplina us sigui útil per a la tria de la modalitat esportiva que més s’ajusta a vosaltres. No oblideu que tot el nostre equip professional continua aquí per impartir moltes d’aquestes modalitats i, sobretot, per ajudar-vos a recuperar la vostra salut!