El creixement en el contagi del CoVid-19 els darrers dies ha conduït al confinament de la major part de la població. És per això que des de Recupera’t volem oferir-vos consells de cara a l’exercici i l’alimentació, que podeu realitzar dins les vostres llars.

Així doncs, al blog d’avui us parlarem de dos factors claus per ajudar a combatre el CoVid-19: exercici i alimentació.

Dins d’aquesta tessitura, la realització d’exercici no té per què veure’s totalment interrompuda. Existeixen moltes activitats que podem practicar dins de casa, ja sigui a l’interior, al jardí si en tenim, a la terrassa… Podem fer ioga o alguns exercicis, cadascú adaptant-los al seu nivell i edat. També podem consultar amb els professionals a través de les xarxes o per telèfon.

Nosaltres us recomanem que, en la mesura que sigui possible, realitzeu activitat física en espais on us toqui el sol, encara que sigui darrera d’un vidre. Això millorarà els nivells energètics, l’humor i es reduirà el nivell d’ansietat: claus per combatre el CoVid-19 aquests dies!

 • La llum del sol
  La vitamina D procedent del sol és sintetitzada pel nostre organisme, i té grans beneficis de cara al benestar del ossos i músculs. A més, ajuda a prevenir malalties cardiovasculars, pot beneficiar el nostre estat anímic i també millorar el funcionament del sistema immunològic, imprescindible sempre però sobretot aquests dies.
 • El teu organisme, més saludable

   

  L’exercici físic combinat amb l’exposició a la llum del sol fa que augmentin els beneficis de la pràctica. Els nivells de cortisol (hormona relacionada amb l’estrès) es redueixen, la dopamina, serotonina i endorfina augmenten (hormones relacionades amb el benestar) i la funció immunològica millora.
L’ALIMENTACIÓ, UN FACTOR CLAU PER AL BON FUNCIONAMENT DEL SISTEMA IMMUNOLÒGIC

Durant l’hivern és més fàcil que el sistema immunològic es debiliti. Les causes són diverses, com ara la baixada de temperatures, la contaminació, la falta de son o el sedentarisme.

A banda de fer exercici, la manera com distribuïm la nostra alimentació i els aliments que la formen també poden ajudar-nos a fer front al CoVid-19.

Una de les formes més eficaces per reforçar el nostre sistema immunològic contra el virus és millorar la nostra alimentació.
Per enfortir el sistema immunològic cal atendre a diferents necessitats. Algunes són mantenir una correcta hidratació, augmentar el consum de fruita i verdura, dormir les hores necessàries i evitar el sedentarisme així com les substàncies nocives.

Així doncs, us expliquem alguns aliments ideals per enfortir el sistema immunològic:

 • Cítrics: tant la taronja com la llimona són riques en vitamina C, de la mateixa manera que ho són les verdures de fulla verda com ara els espinacs. Aquests aliments augmenten les nostres defenses i poden ser molt beneficiosos a l’hora de remetre els símptomes de les malalties.
 • Aliments fermentats: que ajuden al creixement de la flora bacteriana. Gràcies a això millorem el funcionament del sistema digestiu i immunològic.
 • Productes antioxidants: aliments com la remolatxa, la magrana o el bròcoli frenen l’efecte perjudicial dels radicals lliures al nostre cos, eliminant toxines i enfortint el sistema immune.
 • All i ceba: són grans aliats en el procés de curació de malalties gràcies al seu component antiviral i antibacterià, a més d’incrementar les defenses.
 • Aliments rics en vitamines A, B i E: podem trobar vitamina B en llegums i cereals; aquesta vitamina és altament beneficiosa per al sistema immune. Els aliments rics en vitamina E generen el mateix efecte, i alguns d’ells són els fruits secs. D’altra banda, la vitamina A afavoreix la immunitat de la nostra pell i està present en aliments com la pastanaga i la carabassa.

Per últim, no només n’hi ha prou amb augmentar la ingesta d’aliments que afavoreixin les nostres defenses, sinó que també és important eliminar de la dieta aliments rics en greixos saturats, sucres i altres refinats.