Quants cops hem sentit que «cal estirar abans d’iniciar un exercici»? Els més impacients reconeixeran que moltes vegades l’ànsia de començar l’activitat, o la falta de temps comporta que en ocasions deixem de banda els estiraments, i això és un error.

Qualsevol fisioterapeuta o especialista de la salut recomanaria encaridament estirar abans i després de realitzar qualsevol tipus d’esport, el motiu? Evitar lesions.

Si pensem en bons hàbits esportius, pot semblar quelcom obvi, però segur que si ens posem a pensar, molts dels qui esteu llegint aquestes línies ho haureu passat per alt alguna vegada. A Recupera’t volem informar-vos dels beneficis que comporta realitzar un bon estirament previ i les conseqüències que comporta no fer-ho.

Estirar afavoreix la circulació, desenvolupa la concentració, prevéu sofrir lesions, relaxa els músculs, alleuja el dolor muscular i augmenta la flexibilitat. L’error més freqüent a l’hora de realitzar els estiraments acostuma a ser el de realitzar exercicis forçant massa la musculatura, de forma molt brusca, tensant en excés el cos o adquirir una mala postura. Realitzar un mal estirament abans de l’exercici, no només és inefectiu, sinó que pot provocar l’efecte contrari al que volem, lesionar-nos.

 

Fer-ho després de l’exercici serveix per relaxar el cos de forma gradual, evitant així les distensions sobtades a més, resulta una bona manera de reduir el cansament i el dolor muscular.

Per aquest motiu a Recupera’t, t’impulsem a què realitzis sempre bons estiraments, si no que també et convidem a preguntar als nostres professionals en cas de dubte, així podrem guiar-te cap a bons hàbits esportius i realitzaràs esport amb la màxima garantia.