L’estudi de la marxa o trepitjada i la qualitat de vida estan moltes vegades relacionats.

 

Us expliquem per què.

L’estudi de la marxa consisteix en l’anàlisi del peu en una posició estàtica i dinàmica, així com trobar la seva relació amb altres estructures del cos com el genoll, els malucs o la columna.

Els peus són la base de sustentació de tot el nostre cos. Una mala trepitjada, a banda de dolor i alteracions als mateixos peus, provoca diverses molèsties arreu del cos.  En aquests casos, normalment no ho relacionem amb la importància que les extremitats inferiors tenen per la resta de la salut.

Així doncs, moltes vegades els problemes de l’aparell locomotor no es poden diagnosticar amb proves com ara radiografies o ressonàncies. És per això que els estudis biomecànics de la marxa són, en alguns casos, la millor opció per determinar les causes de certes anomalies.

 

  • Aplicacions de l’estudi
    La funció principal d’aquest estudi és aportar suficient informació per a valorar la qualitat de la trepitjada i estudiar la necessitat de suports plantars.

D’aquesta manera, l’estudi ens aportarà informació sobre la postura i la forma de caminar del pacient, així com la relació que hi ha entre peus, genolls, malucs i columna, a més d’una exploració física que revela les zones de sobrecàrrega.

 

  • Després de l’estudiUna vegada realitzada l’anàlisi i trobades les possibles alteracions en la trepitjada, es pot corregir el gest incorrecte modificant-lo per tal d’evitar o prevenir futures alteracions òssies o musculars. El diagnòstic també inclou en molts casos el disseny de plantilles personalitzades.

 

Des de Recupera’t us recomanem la realització d’aquest tipus d’estudi per tal d’explorar tots els beneficis que comporta, com ara corregir mals hàbits de la postura, ajudar a prevenir lesions, eliminar dolors articulars i millorar l’estabilitat i qualitat de vida general.