La frase «som el que mengem» és una de les frases més escoltades i alhora més certes dins del món de la nutrició, però també fora d’ell.

Des que som petits, ha sigut la frase per excel·lència a l’hora de convèncer-nos perquè ens acabéssim el plat de verdures o evitar que mengéssim tantes llaminadures.

En tot cas, la teoria sempre ha estat el més fàcil de la matèria, és a la pràctica on molts pengen l’assignatura. I perquè, si és tan important?

A nivell biològic, el cos humà regenera les seves cèl·lules de forma periòdica i continua, de fet, els científics daten la vida dels glòbuls vermells en 120 dies per exemple, la pell cada 24-28 dies i les musculars es regeneren completament cada 15 anys.

Això ressalta la importància de portar una alimentació sana i nutritiva.

Hi ha moltes mutacions cel·lulars que desencadenen malalties com el càncer, la diabetis o l’osteoporosi, que es vinculen directament amb mals hàbits alimentaris.

Per aquest motiu, volem conscienciar-vos de la importància que és adquirir bons hàbits alimentaris, no només per a veure’ns bé físicament, sinó també i molt més important, per cuidar la salut del nostre organisme.

Us deixem un llistat dels aliments que heu d’evitar i les malalties amb les quals es relacionen.

  • Consum de greixos, sucres i alcohol es relacionen amb la diabetis.
  • Excés de carn, greixos refinats i sucre es relaciona amb osteoporosi.
  • Excés de carn i poc contingut en fibra incrementa el risc de patir càncer de còlon.
  • Excés de sal i greix causa hipertensió arterial.

Ja sabeu vigileu el que mengem!

Us convidem a passar per la nostra clínica per a resoldre qualsevol dubte en l’àmbit nutricional i guiar-vos cap als bons hàbits. Ens veiem a Recupera’t!